середу, грудня 01, 2021

Як створити Dino Game на kaboom.js

Витратив цілий місяць на те, щоб створити Dino Game на kaboomJS.

Що таке KaboomJS? Це Javascript framework, а що таке Dino Game? Це офлайн гра захована в браузер Chrome. Вихідний код гри можна знайти в репозиторії браузера Chromium. Доречі я також створив сторінку у Вікіпедії про цю гру, аж дивно, що гра була випущена в 2014 році, а сторінки у вікі ще не було. Ось посилання на сторінку: Dinosaur game.

Допоки писав статтю на вікі побачив багато цікавих фактів про цю гру. Наприклад, що в неї можна грати 17 млн років, щоб отримати максимальний скор, або що гра спочатку називалася «Project Bolan» у зв’язку з вокалістом Марком Боланом із групи T. Rex 1970-х років.

Заради чого це все? Заради того, щоб отримати досвід в Game Dev та попрактикуватися з новим JS фреймворком, яких вже так багато на світі.

Але трігером цього всього стала моя участь в контесті Kajam від Replit. Ми зробили свою гру за 1 тиждень та задеплоїли її на контест, але нажаль нічого не виграли, але так хотілося виграти 10 000 доларів.



Після оголошення переможців, цікаво було передивитися всіх їх та зрозуміти, в чому сіль перемоги? Або кому насамперед журі віддає перевагу.

Ось невеличкий огляд самих переможців Kajam 2021.


Але не суть. Сенс всього цього полягала в тому, щоб розробити гру з нуля і до релізу. Гра зарелізілась, задеплоїлася на Firebase і вже доступна до перегляду на цьому сайті: https://dino-game.xyz/

Там жеш є посилання на гітхаб, а також великий огляд того, як гра створювалася, та яких пітфолів краще не допускати, коли ви самі будете розробляти цю гру.

Саме огляд знаходиться ось тут:

 


Я отримав велике задоволення від написання цієї гри і можу сказати, що гра достатньо складна і я б оцінив її рівень як medium.

Пишіть свої враження від гри, цікаво буде послухати.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Що таке база данних?

База данних — це спеціальна система зберігання, організації та пошуку інформації. Вона містить дані у вигляді таблиць, записів та інших стру...